Καταβολή του επιδόματος τριτέκνων σε 141.400 οικογένειες

 

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καταβολή του επιδόματος τριτέκνων σε περίπου 141.400 οικογένειες ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ως «μέτρο που στοχεύει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και στην επίλυση μέρους του δημογραφικού προβλήματος» χαρακτήρισε το επίδομα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ, ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για επιβολή πλαφόν στις ιατρικές εξετάσεις και στην αλλαγή τιμών σε φάρμακα, είπε ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος της θεματολογίας με την οποία ασχολείται το υπουργείο. «Για όλα αυτά όμως θα γίνουν ανακοινώσεις τον Οκτώβριο», επισήμανε.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι οι συνολικά 141.477 τρίτεκνες οικογένειες που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους μέχρι τον Ιούλιο του 2008 έλαβαν ποσά μέχρι και 2.010,8 ευρώ για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2008. Παράλληλα, το ποσό των 2.000 ευρώ καταβλήθηκε σε 2.678 οικογένειες που το τελευταίο δίμηνο απέκτησαν τρίτο παιδί. Σημειώνεται ότι το μηνιαίο επίδομα κυμαίνεται από 98,27 ευρώ έως 256,26 ευρώ , ανάλογα με την ηλικία των τριών παιδιών, ενώ σε κάθε περίπτωση η καταβολή του διακόπτεται όταν τα παιδιά συμπληρώσουν το 23ο έτος της ηλικίας τους.

Για «τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας» έκανε λόγο το τμήμα Υγείας του ΣΥΝ, το οποίο επισημαίνει πως ο υπουργός «αφήνει ανοιχτό το ζήτημα να τεθούν και νέοι περιορισμοί στην πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας με την επιβολή πλαφόν».

«Φτηνές μεθοδεύσεις» χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ο ΛΑΟΣ, αναφέροντας ότι «οι τρίτεκνοι δεν επαιτούν αλλά απαιτούν εξομοίωση με τους πολύτεκνους».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 20/08/2008

 


Αρέσει σε %d bloggers: