Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με αντιπροσωπεία πολυτέκνων

papoulias_1

Στο πρόσωπο των πολυτέκνων «βλέπουμε όλοι την Ελλάδα που πιστεύει στο μέλλον και παρά τις δυσκολίες αγωνίζεται. Και ιδιαίτερα στην τόσο δύσκολη για τους περισσότερους εποχή της οικονομικής κρίσης, η σκέψη μας είναι σε εσάς και στον καθημερινό σας αγώνα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία πολύτεκνων οικογενειών, συνοδευόμενη από μέλη του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων (πρώτη Κυριακή Νοεμβρίου), παρουσία του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Κωνσταντόπουλου.

Ο κ. Παπούλιας, κατά τη συνάντηση, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, «με την κοινή προσπάθειά μας επιτύχαμε την πλήρη σχεδόν εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους» και εξέφρασε την πίστη ότι και η σημερινή συνάντηση θα συμβάλλει στην επίλυση των όποιων θεμάτων απομένουν.

Ο πρόεδρος της ΑΣΠΕ Βασίλης Θεοτοκάτος ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, όπως είπε, «άνοιξε τις θύρες του Προεδρικού Μεγάρου για κάποιους άσημους αλλά ηρωικούς ανθρώπους του τόπου, τους πολύτεκνους».

Εσείς, πρόσθεσε, ο πρώτος πολίτης αυτής της χώρας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Πολιτεία απέναντί μας, όταν το δημογραφικό πρόβλημα έχει καταστήσει τη χώρα στις πλέον γερασμένες της Ευρώπης. Η ελληνική πολιτεία επιβάλλεται να δώσει προτεραιότητες ώστε να ξαναδούμε τα παιδιά στις γειτονιές, στους δρόμους, στα χωριά που ερημώνουν. «Και σε αυτή την προσπάθεια ελπίζουμε, κύριε πρόεδρε, ότι με τη βοήθειά σας, του υφυπουργού και των άλλων αρμοδίων, θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση, όπως πρέπει να μεταβληθεί και το σύστημα φορολόγησης των πολυτέκνων, γιατί δεν είναι δυνατόν να έχουμε τρία προστατευόμενα παιδιά με φορολογική απαλλαγή 22.000 ευρώ και αυτός που έχει δέκα να απαλλάσσεται με μόνο 10.000 ευρώ επιπλέον (32.000 ευρώ)», πρόσθεσε ο κ. Θεοτοκάτος.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος απέδωσε στην κοινωνική ευαισθησία του προέδρου τη θεσμοθέτηση της συνάντησης με τους πολύτεκνους, τους οποίους όπως είπε, όταν τους γνωρίσουμε από κοντά και δούμε τη χαρά στο πρόσωπό τους, γίνεται ελκυστική η πολυτεκνία και μπορούμε να δώσουμε ένα καινούργιο πρότυπο στην κοινωνία, για πολυμελείς οικογένειες, που μπορούν να συνδυάσουν άριστα τη ζωή με τα πολλά παιδιά.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΤΡΙΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008)

www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανακοίνωση απο την Προεδρία της Δημοκρατίας


Αρέσει σε %d bloggers: