5.714 ευκαιρίες πρόσληψης για ΑμΕΑ και πολύτεκνους

oaed_douleia_981Εως την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, θα υποβάλλονται αιτήσεις και δικαιολογητικά για την πρόσληψη 5.714 υπαλλήλων, προστατευόμενων από το Ν. 2643/98 (ΑμΕΑ και πολύτεκνοι), στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η προκήρυξη του ΟΑΕΔ αφορά δεκατέσσερις αρμόδιες υπηρεσίες του. Ειδικότερα, έχουν καθοριστεί 3.613 θέσεις για την Αττική, 488 για την Κεντρική Μακεδονία, 162 για την Ηπειρο, 280 για τη Θεσσαλία, 97 για την Κρήτη, 134 για τη Δυτική Ελλάδα, 222 για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, 323 για τη Στερεά Ελλάδα, 183 για την Πελοπόννησο, 121 για τη Δυτική Μακεδονία, 40 για τα Δωδεκάνησα, 30 για το Βόρειο Αιγαίο και 21 για τις Κυκλάδες.

Οι προστατευόμενοι έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης σε τρεις κατά ανώτατο όριο υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Tα κριτήρια για την πρόσληψη είναι τα εξής: α) η ηλικία του προστατευομένου, β) τα τυπικά του προσόντα, γ) το ποσοστό αναπηρίας του, εφόσον πρόκειται για άτομο με ειδικές ανάγκες, δ) η οικογενειακή του κατάσταση και ε) η οικονομική του κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν: 1. Οι πολύτεκνοι γονείς με τέσσερα τέκνα και άνω, ένα από τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας και ο επιζών ή ο άγαμος γονέας τριών ανήλικων τέκνων. 2. Τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, εφόσον είναι γραμμένα στα μητρώα ανέργων αναπήρων του ΟΑΕΔ. Επίσης, προστατεύονται όσοι έχουν τέκνο ή αδελφό ή σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω 3. Οσοι έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, και τα τέκνα τους. 4. Οι ανάπηροι και οι τραυματίες πολέμου ή πολεμικών γεγονότων, όσοι κατέστησαν ανίκανοι από τις κακουχίες της στράτευσης και τα τέκνα τους.


Αρέσει σε %d bloggers: