Πράσινο για αναδρομικά

assets_large_t_420_59952__type11481Πολύ πιο ακριβά θα πληρώνει στο εξής το Δημόσιο τις παράνομες και αντισυνταγματι- κές πράξεις που περιορίζουν τις αποδοχές των εργαζομένων, καθώς δικαστική απόφαση-σταθμός ανοίγει τον δρόμο για να εισπράττουν αναδρομικά όλοι οι εργαζόμενοι τους μισθούς, τα επιδόματα κ.λπ. που στερήθηκαν εξαιτίας κυβερνητικών ρυθμίσεων οι οποίες κατέρρευσαν δικαστικά ως αντισυνταγματικές.

H δικαστική απόφαση όχι μόνο επιτρέπει να δικαιωθούν με συνοπτικές διαδικασίες (υποβολή μιας απλής αίτησης στο Δημόσιο) και όσοι δεν ήταν διάδικοι σε μια δίκη όπου κρίθηκε αντισυνταγματική η μη καταβολή ενός επιδόματος κ.λπ., αλλά υποχρεώνει την Πολιτεία να το καταβάλει αναδρομικά από τότε που ο εργαζόμενος κάλυπτε τις προϋποθέσεις για να το εισπράξει ή από τότε που παράνομα του το «έκοψε».

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε πολύτεκνη μητέρα επιτρέποντάς της να εισπράξει το πολυτεκνικό επίδομα αναδρομικά από τις αρχές του 1997, όταν ο ΟΓΑ αρνήθηκε να της το καταβάλει με βάση τους ισχύοντες τότε νόμους 1892/90 και 2459/97, οι οποίοι κρίθηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα αντισυνταγματικοί με την απόφαση 1095/01 του ΣτΕ (με αυτήν κρίθηκε ότι το επίδομα δικαιούνται όλοι οι πολύτεκνοι, ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους).

Διαβάστε το πλήρες άρθρο

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ, 2 Φεβρουαρίου 2009


Αρέσει σε %d bloggers: