Δήμος Αθηναίων – Πλήρης απαλλαγή των πολυτέκνων από τα δημοτικά τέλη για δεύτερη συνεχόμενη χρονια

Απόσπασμα από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης – Κοινή Συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης κ.  Κ. Χατζηδάκη κια του Δημάρχου Αθηνάιων Ν. Κακλαμάνη για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» (3 Μαρτίου 2009)

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Όπως γνωρίζετε τα δημοτικά τέλη δεν είναι κάτι που αναπροσαρμόζονται πολλές φορές μέσα στο χρόνο. Είναι κάτι που λαμβάνεται απόφαση στα πλαίσια του προϋπολογισμού του επομένου έτους. Επομένως είναι γνωστό ποιοι Δήμοι ηύξησαν, ποιοι δεν ηύξησαν και πόσο ηύξησαν αυτοί που το ηύξησαν. Γίνεται το μήνα Νοέμβριο το πολύ – πολύ μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου.

    Υπενθυμίζω ότι με πρωτοβουλία δική μου στην οποία συνεργάστηκε και πρέπει να το πω δημόσια αυτό ο επικεφαλής ας το πούμε έτσι της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΚΕΔΚΕ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος προτείναμε, γιατί αυτό μπορούμε να κάνουμε, δεν μπορούμε να επιβάλουμε ως ΚΕΔΚΕ και προτρέψαμε αν θέλετε λόγω και της οικονομικής συγκυρίας που υπάρχει στους συναδέλφους μας κυρίως των μεγάλων αστικών πόλεων, πρωτευουσών και κάποιων άλλων μεγάλων πόλεων να μην προχωρήσουμε σε αύξηση των τελών ή αν προχωρήσουν να μην ξεπερνάει τον πληθωρισμό.

    Κάποιοι μας άκουσαν και το ακολούθησαν κάποιοι δεν μας άκουσαν, αντίθετα μάλλον θα έλεγα και μας κατηγόρησαν, αλλά εν πάση περιπτώσει η αρχή έγινε. Σε ότι αφορά την Αθήνα το γνωρίζετε ότι για δεύτερη χρονιά υπήρξε πάγωμα των δημοτικών τελών δεν αυξήθηκαν ούτε κατά 1,00 €. Και επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υπήρξε πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των οικογενειών των πολυτέκνων.

Advertisement

Αρέσει σε %d bloggers: