Μέτρα κοινωνικής αρωγής από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

polyteknoi2Εξήντα χιλιάδες ευρώ, με τη μορφή διατακτικών, θα διαθέσει άμεσα το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σε περισσότερες από 250 οικογένειες πολυτέκνων, για αγορές από συγκεκριμένα καταστήματα, που πλήττονται εμπορικά από τις εργασίες του μετρό της Θεσσαλονίκης. Το κονδύλι θα διατεθεί σε δύο δόσεις των 30.000 ευρώ. Η πρώτη θα καταβληθεί ως το Πάσχα για αγορές έως και την 31η Μαΐου, ενώ η ως το φθινόπωρο. 

 Αυτά ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, σε  συνέντευξη Τύπου, ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι η δράση αυτή είναι η πρώτη από δύο δέσμες μέτρων του προγράμματος Κοινωνικής Αρωγής του υπουργείου, ύψους 500.000 ευρώ.

Η δεύτερη, ήδη κοστολογείται και αφορά τη χρηματοδότηση κινητής μονάδας του Θεαγενείου Νοσοκομείου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, θερινών παραθαλάσσιων διακοπών για παιδιά απόρων σε κατασκηνώσεις και διακοπών κατά τα Σαββατοκύριακα του θέρους για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος περιλαμβάνονται, επίσης, δράσεις για ενίσχυση των δομών στήριξης της τρίτης ηλικίας, των νέων γονέων, των μαθητών και της νεολαίας.

Στόχος του ΥΜΑ-Θ είναι, όπως τόνισε ο υπουργός, «η, μέσα από στοχευμένες και συνδυαστικές δράσεις, στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η αναπτυξιακή προοπτική της Μακεδονίας και της Θράκης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Την εξαγγελία των μέτρων χαιρέτισαν οι παριστάμενοι πρόεδροι των συλλόγων πολυτέκνων «Άγιοι Πάντες» και «Μέριμνα», Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος και Συμεών Ποιμενίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Χατζαρίδης.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Χατζαρίδη, 70 καταστηματάρχες από τους 280 της ζώνης του μετρό, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής.

Σε ερώτηση για τις καταστροφές, που προκάλεσαν άγνωστοι σε βιτρίνες καταστημάτων το Σάββατο, στο κέντρο της πόλης, είπε ότι «η αστυνομία πρέπει να υποβοηθηθεί και από τους ίδιους τους καταστηματάρχες, ώστε μέσα από τη δική τους αλληλοενημέρωση και παροχή πληροφοριών να γίνεται αποτελεσματικότερο το έργο της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ (31-03-2009)


Αρέσει σε %d bloggers: