ΟΓΑ: Από 5 έως 16/6 τα πολυτεκνικά επιδόματα

KIDS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από 5 έως 16 Ιουνίου, θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 427.466 οικογένειες τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του Γ΄ Διμήνου 2009.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στα ανωτέρω οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα έχει χορηγηθεί αύξηση 2% από 01-01-2009. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 132.419.970,40 ευρώ.

Τα νέα ποσά των πολυτεκνικών επιδομάτων έχουν διαμορφωθεί από 01-01-2009 ως εξής:

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ Γ ΄ΔΙΜΗΝΟΥ 2009

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Εφάπαξ Παροχή 2.000 € Ν. 3454/06 3.193

Επίδομα 3ου παιδιού 174,28 € 56.520

– Πολυτεκνικό Επίδομα 43,55 €(για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 79.694

– Πολυτεκνικό Επίδομα τρίτεκνης Οικογένειας Ν. 3631/08 43,55 €(για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 168.614

Ισόβιες συντάξεις 100,24 € 176.300

Γενικό Σύνολο Περιπτώσεων 484.321

Γενικό Σύνολο (ποσό) 132.419.970,40 €

Για τα παραπάνω επιδόματα δεν παρακρατείται φόρος από 1-1-2007.

– Το κατώτερο ποσό που καταβάλλεται ως πολυτεκνικό επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα καθώς και στην τρίτεκνη μητέρα, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό 100,24 ευρώ.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας είναι οι ακόλουθες:

– Η μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών. Το επίδομα αυτό διακόπτεται την 1η του επομένου έτους εκείνου, κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του. Τα τέκνα τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι αυτά που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου. Το ως άνω επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει τρία ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους ή και νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο τέκνα, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά.

-Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή εγκαταλείψει υπαίτια τα παιδιά του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, η παροχή καταβάλλεται στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη διατροφής των παιδιών.

Το ανωτέρω επίδομα δικαιούνται οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων: Οι Έλληνες πολίτες, οι ομογενείς αλλοδαπής υπηκοότητας, οι πολίτες Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία) καθώς και οι Ελβετοί πολίτες, οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες (Ν.Δ. 3989/1959, Α.Ν.389/1968), οι ανιθαγενείς που διέπονται από Διεθνείς Συμβάσεις (Ν.139/1975), αλλοδαποί, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος παραμονής στην Ελλάδα (άρθρο 8 Π.Δ. 61/1999), οι πολίτες άλλων κρατών που είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

Για τη χορήγηση του επιδόματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

– Πιστοποιητικό για την οικογενειακή κατάσταση,

– Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή είναι υπαίτιος για εγκατάλειψη των παιδιών του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, πρέπει να υποβάλλεται, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του ή απόφαση δικαστηρίου περί αφάνειας ή δικαστικής συμπαράστασής του ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί καταδίκης του ή δικαστική απόφαση ανάθεσης επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι του ανωτέρω επιδόματος πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009)

6 Σχόλια to “ΟΓΑ: Από 5 έως 16/6 τα πολυτεκνικά επιδόματα”

 1. ευανθια παριζανου Says:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ 9-1-09 ΤΟ ΤΡΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΦΑΠΑΞ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ?ΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΕΙΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΩ?
  ΣΤΗΝ ΘΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΙΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΠΤΟΣΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΧΙ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  Μου αρέσει!

  • sdiamantis Says:

   Αγαπητή κυρία Παριζάνου,

   Πρέπει να διεκδικίσετε τα δικαιώματά σας:

   1. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απυθυνθείτε στο Γραφείο Ανταποκριτή του ΟΓΑ στον Δήμο Ευόσμου. Πηγαίνετε στο Δημαρχείο, ζητήστε το Γραφείο Ανταποκριτή του ΟΓΑ και ρωτήστε τι χαρτιά χρειάζεται να συμπληρώσετε για να αρχίσετε να παίρνετε τα επιδόματα για τα παιδιά. Ρωτήστε και για το εφάπαξ επίδομα των 2.000 ευρώ για το τρίτο παιδί που γεννήσατε τον Ιανουάριο.
   2. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες και στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
   »ΤΡΙΑΙΝΑ»
   ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ 14 6ος όροφος
   546 25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
   ΤΗΛ-ΦΑΞ.2310-543449
   E-MAIL: triteknoi_thesniki@yahoo.gr

   Με εκτίμηση
   Σπύρος Διαμαντής
   polyteknos.wordpress.com
   http://www.politeknoi.gr

   2.

   Μου αρέσει!

   • ευανθια παριζανου Says:

    Κ.ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΣ23/1/09 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕ ΔΟΣΟΥΝΕ ΤΟ ΤΗΛ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΟ 1510 ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΚΟΜΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!
    ΝΑ ΘΕΣΩ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ?ΤΟΥ Γ΄ΤΡΙΜΕΙΝΟΥ ΤΙ ΕΝΩΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΔΗΛ ΠΟΙΟ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕ?ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΥΤΗΣΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ?

    Μου αρέσει!

   • sdiamantis Says:

    Αγαπητή κ. Παριζάνου, σχετικά με όσα ρωτάτε ΄στο δεύτερο e-mail σας μπορώ να σας απαντήσω τα εξής:
    1. Ο ΟΓΑ είναι αλήθεια αργεί αρκετά όταν πρόκειται γι αρχική καταβολή επιδομάτων. Αν θυμάμαι καλά από την προσωπική μου εμπειρία μας είχε πάρει περίπου έξι μήνες. Υπομονή λοιπόν, δεν πρόκειται να χάσετε τα χρήματα, θα τα πάρετε αναδρομικά από τότε που καταθέσατε τη σχετική αίτηση.
    2. Το επίδομα το παίρνετε κάθε δίμηνο, έρχεται ειδοποιητήριο από το ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ) και σας λέει σε ποιό υποκατάστημά του πρέπει να πάτε για να το εισπράξετε.
    3. Για το αν δικαιούσθε Κάρτα Πολιτισμού, πηγαίνετε σε ένα οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και ρωτήστε τι δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλετε.
    4. Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε το σύλλογο τριτέκτων στη Θεσ/νικη, που σας ανέφερα στο πρώτο μας e-mail.
    Νάστε καλά,
    Σπύρος Διαμαντής
    polyteknos.wordpress.gr
    http://www.politeknoi.gr

    Μου αρέσει!

 2. antoniou sofia Says:

  pateras tessron paidion apo diaforetikes mhteres , anagnorrrrismena nomimos,pou exei thn epimeleia dikaioutai epidomaton? pateras ellinas tou exoterikou pou forologeitai stin ellada. den ergayetai edo exei omos monimh diefthinsi.an

  Μου αρέσει!

  • sdiamantis Says:

   Αγαπητή κ. Αντωνίου,
   δυστυχώς δεν γνωρίζω τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση με πατέρα 4 παιδιών από διαφορετικές μητέρες. Θα σας συμβούλευα να ανατρέξετε από τη σελίδα μας στο σύλλογο πολυτέκνων της περιοχής σας και να τους απευθύνετε το σχετικό ερώτημα τηλεφωνικά.
   Με εκτίμηση,
   Σπύρος Διαμαντής
   http://www.politeknoi.gr
   Web director

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: