Στεγαστικά δάνεια σε τρίτεκνους με ευνοϊκή τιμολόγηση από το ΤΠΔ

 report07

 

 

 

 

 

 

 

 

Την εισήγηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες όσον αφορά τη χορήγηση στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, οι τρίτεκνες οικογένειες εντάσσονται, όπως και οι πολύτεκνες, στις ειδικές κατηγορίες δανειοληπτών, στις οποίες χορηγούνται στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκότερους όρους (επιτόκιο 4%) για την απόκτηση πρώτης και κατά περίπτωση δεύτερης κατοικίας. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και εκφράζει απόλυτα τη σαφή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου ανέφερε: «Παραμένουμε συνεπείς στην πολιτική μας για την τρίτεκνη οικογένεια και την κάνουμε πράξη με κάθε δυνατό τρόπο, πέρα και πάνω από τις δεσμεύσεις μας. Η συγκεκριμένη απόφαση δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες τρίτεκνους να επωφεληθούν από τους ευνοϊκούς όρους που διέπουν τη δανειοδότηση των πολυτέκνων και τους διευκολύνει προκειμένου να αποκτήσουν δική τους στέγη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (19-06-2009)

2 Σχόλια to “Στεγαστικά δάνεια σε τρίτεκνους με ευνοϊκή τιμολόγηση από το ΤΠΔ”

 1. ελενη πιθαμιτση Says:

  επιθυμω να αποκτησω προτη στεγη με την βοηθεια του δανειου

  Μου αρέσει!

  • sdiamantis Says:

   Προγράμματα του ΟΕΚ – Δάνεια Αγοράς ή Ανέγερσης Κατοικίας
   Δανειοδοτικό Πρόγραμμα Επιδότησης Επιτοκίου
   Διάρκεια Προγράμματος : Διαρκές Πρόγραμμα
   Προϋποθέσεις Συμμετοχής

   Στο δανειοδοτικό πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου συμμετέχουν:

   1. Όλοι οι εργατοϋπάλληλοι και συνταξιούχοι ασφαλισμένοι σε Οργανισμό κύριας ασφάλισης μισθωτών, από τον οποίο έχουν παρακρατηθεί εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, εφόσον πληρούν τις ασφαλιστικές και λοιπές προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό του ΟΕΚ.
   2.Οι πολύτεκνοι που προστατεύουν 3 παιδιά και πάνω και εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο ειδικό πρόγραμμα πολυτέκνων για τη χορήγηση ατόκου δανείου αγοράς κατοικίας.
   Σημείωση: Οι πιο πάνω δικαιούχοι πρέπει να έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από 6.457  και πάνω.

   Τρόπος Εξόφλησης – Χορήγησης Δανείου:

   Τα δάνεια χορηγούνται από στεγαστικά κεφάλαια των τραπεζών και εξοφλούνται σε 15 χρόνια σε μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις.
   Ο ΟΕΚ επιδοτεί το επιτόκιο αυτών των δανείων για 9 χρόνια παράλληλα με το Δημόσιο που επιδοτεί το ίδιο επιτόκιο για 7,5 χρόνια.
   Το επιτόκιο επί του οποίου υπολογίζονται οι επιδοτήσεις είναι το εκάστοτε ισχύον κυμαινόμενο επιτόκιο των τραπεζών για στεγαστικά δάνεια. Συγκεκριμένα είναι το εκάστοτε επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.), πλέον του περιθωρίου κέρδους της Τράπεζας και της εισφοράς του Ν. 128/75 (0,12%).
   Για περισσότερες πληροφορίες και το σχετικό έντυπο, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του ΟΕΚ:
   http://www.oek.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=100

   Με εκτίμηση,
   Σπ. Διαμαντής
   http://www.politeknoi.gr
   Web Administrator

   Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: