«Στοπ» στην προτεραιότητα των πολύτεκνων εκπαιδευτικών

Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πλέον προτεραιότητα για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη! Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία τίθενται δύο κριτήρια -ο χρόνος κτήσης του πτυχίου και, σε περίπτωση σύμπτωσης μεταξύ δύο υποψηφίων, ο βαθμός του πτυχίου- για την επιλογή, δεν περιλαμβάνει κοινωνικά κριτήρια, όπως ο αριθμός των παιδιών της οικογένειας του υποψηφίου.

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση σε εκατοντάδες οικογένειες τρίτεκνων και πολύτεκνων εκπαιδευτικών και συνιστά ουσιώδη παράλειψη, με δεδομένη την έκταση και την ένταση του δημογραφικού προβλήματος. Αποτελεί δε, έναν κρίκο της αλυσίδας των διορισμών, καθώς οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στην ΠΔΣ αποκτούν μόρια, τα οποία αξιοποιούν στη συνέχεια στη λίστα των αναπληρωτών και εν συνεχεία στο μόνιμο διορισμό τους. Οι εκπαιδευτικοί επικροτούν ως θετικό στοιχείο την καθιέρωση κριτηρίων για την επιλογή τους στην ΠΔΣ, εκφράζουν όμως την ανησυχία τους για το γεγονός ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή τους κατάσταση.

Το θέμα βρίσκεται σε γνώση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθεί το κριτήριο της πολυτεκνίας στη σχετική διαδικασία. Είναι κάτι που βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης. Το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια αρχίζει, πάντως, όμως έχει ανακοινωθεί μεθαύριο, Δευτέρα. Τα απογευματινά φροντιστηριακά μαθήματα στα σχολεία παρακολουθούν χιλιάδες μαθητές απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. ΛΙΑ ΝΙΚΗΤΑΚΗ

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009)

3 Σχόλια to “«Στοπ» στην προτεραιότητα των πολύτεκνων εκπαιδευτικών”

  1. Ευάγγελος Κούτρας Says:

    Αγαπητοί κύριοι
    Φημολογείται έντονα ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια της προηγούμενης για μη χαρακτηρισμό των τρίτεκνων ως πολύτεκνων αλλά και ότι έχει ως σκοπό να αλλάξει μέσω ΑΣΕΠ των απευθείας διορισμό των πολυτέκνων αλλά και των τριτέκνων ως αναπληρωτές.
    Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και θα ήθελα να μάθω,εάν γνωρίζετε, πως θα το αντιμετωπίσουν οι επίσημοι φορείς των πολυτέκνων και των τριτέκνων.
    Σας ευχαριστώ.

    Μου αρέσει!

    • sdiamantis Says:

      Αγαπητέ κ. Κούτρα,
      Δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την έντονη φημολογία για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά με το χαρακτηρισμό των τριτέκνων ως πολύτεκνους και τα σχετικά με το ΑΣΕΠ για τον απευθείας διορισμό πολυτέκνων και τριτέκνων ως αναπληρωτές καθηγητές. Όσον αφορά για την πιθανή αντιμετώπιση του θέματος από τις επίσημες οργανώσεις πολυτέκνων και τριτέκνων, δυστυχώς το ιστολόγιο/σελίδα μας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Θεωρούμε πως πρέπει να απευθύνετε το σχετικό ερώτημα απευθείας στους ίδιους.
      Με εκτίμηση,
      Σπύρος Διαμαντής
      http://www.politeknoi.gr
      polyteknos.wordpress.com

      Μου αρέσει!

  2. Ευάγγελος Κούτρας Says:

    Kύριε Διαμαντή
    Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας.Θα ρωτήσω και το εδώ σύλλογο.Να είστε καλα΄.
    Φιλικά.
    Ευάγγελος Κούτρας

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.