Συνάντηση Παπούλια με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος

Papoulias Polyteknoi Την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος έχει καθιερώσει την 1η Νοεμβρίου ως ημέρα των Πολυτέκνων. Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την εκτίμησή του για τις πολύτεκνες οικογένειες, διαβεβαίωσε για την συμπαράστασή του στα προβλήματά τους και, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση των κομμάτων για ανανέωση της θητείας του, έδωσε νέο ραντεβού με την Συνομοσπονδία για την 1η Νοεμβρίου του 2010.

Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στις πολυμελείς οικογένειες της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τις πρωτοπόρες. «Δεν δέχομαι να μου λένε ότι υπάρχουν δυσκολίες. Υπάρχουν δυσκολίες, το καταλαβαίνω. Αλλά μπροστά στην χαρά των παιδιών…», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επανέλαβε την ευαισθησία του για τους πολύτεκνους. «Θα είμαι δίπλα σας για να επιλυθούν εκκρεμή προβλήματα, θα πρέπει να μου τα αναφέρετε για να έχω κι εγώ μια ενημέρωση, να ξέρω κι εγώ γιατί αγωνίζεστε και ποιες είναι οι επιδιώξεις σας», πρόσθεσε και, απαντώντας στην ανησυχία που εξέφρασε η Συνομοσπονδία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νέα κυβέρνηση θα δείξει την ευαισθησία που πρέπει να δείξει. Για να λυθούν τα τυχόν εκκρεμή προβλήματα και έτσι να είναι και ένα κίνητρο για όλους αυτούς που με διάφορες δικαιολογίες δεν ξεπερνούν τον αριθμό του ενός ή των δύο παιδιών».

Ο κ. Παπούλιας έκανε ακόμη λόγο για το ετήσιο ραντεβού του με τους πολυτέκνους: «Έχουμε δώσει ραντεβού κάθε 1η Νοεμβρίου να συναντιόμαστε και έτσι θα είναι, με την αποδοχή της πρότασης των κομμάτων να είμαι και την επόμενη πενταετία Πρόεδρος, νομίζω ότι θα έχουμε πέντε χρόνια να τα λέμε».

Από την πλευρά της Συνομοσπονδίας, ο Αντιπρόεδρος Νικόλαος Φωτόπουλος αναφέρθηκε στις 150.000 πολύτεκνες οικογένειες της Ελλάδας και μετέφερε τις ευχαριστίες τους «για το αμέριστο και άοκνο ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για την ηθική και υλική προαγωγή των πολυτέκνων και κυρίως για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος». Ο κ. Φωτόπουλος χαρακτήρισε την δημογραφική κρίση σοβαρότερη και από την οικονομική, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «καίει τις ρίζες της πατρίδας μας και η χώρα μεταβάλλεται σε χώρα γερόντων και απομάχων». Εξέφρασε δε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση να διατηρήσει τα ευεργετικά μέτρα υπέρ των πολυτέκνων και να τα βελτιώσει ώστε να ανακάμψει ο δείκτης γεννητικότητας, ενώ επισήμανε ότι περιμένει να διαψευσθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που θέλουν ορισμένα εξ αυτών να καταργούνται. «Έχουμε την βεβαιότητα ότι ο δικός σας σώφρων και νηφάλιος λόγος θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά κυρίως θα βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να αλλάξουν νοοτροπία και αντίληψη», είπε ο κ. Φωτόπουλος.

Φ. Καραβίτη

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (30-11-2009)

ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Παράδειγμα για όλη την Ελλάδα οι Πολυτεκνοι (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 2/11/2009)


Αρέσει σε %d bloggers: