Πάγωμα Δημοτικών τελών και μείωση 50% στις ειδικές ομάδες από τον Δήμο Αχαρνών

Το πάγωμα των Δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού καθώς και τη μείωσή τους κατά 50% σε ειδικές κατηγορίες κατοίκων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες (άνω του 67%) και απόρους) πρόκειται να εισηγηθεί, στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθεί η Δημοτική αρχή και δεδομένης της κρίσης που πλήττει τους οικονομικά ασθενέστερους, ο κ. Φωτιάδης μαζί με το οικονομικό επιτελείο του αποφάσισαν να μην προβούν σε καμία αύξηση των τελών και να προτείνουν τη μείωση για κάποιες ειδικές ομάδες βάσει του Ν.3463/06 άρθρο 202 παρ.3 ΦΕΚ 114/08-06-2006.

«Στην απόφασή μας αυτή προχωρήσαμε με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του πληθυσμού μας , την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φωτιάδης.

Σημειώνεται ότι η μείωση των Δημοτικών Τελών ισχύει μόνο για την κατοικία διαμονής και εφόσον αυτή είναι η πρώτη κατοικία του ενδιαφερόμενου, ενώ η μείωση των Δημοτικών Τελών εφαρμόζεται μόνο για μια κατοικία ανά ενδιαφερόμενο. Επίσης, η κατοικία από την οποία θα γίνεται η μείωση των τελών θα πρέπει να είναι μόνιμη του αιτούντος ή ενοικιαζόμενη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (10-12-2009)


Αρέσει σε %d bloggers: