Παρατείνονται οι κάρτες πολιτισμού έως 31/12/2010

Την παράταση της ισχύος των καρτών πολιτισμού μέχρι τις 31/12/2010 αποφάσισε ο Οργανισμός Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ) (αρ. πρακτικού 238/18-11-2009).

 Η Κάρτα Πολιτισμού χορηγείται από το 2003 μέσω του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτισμός για όλους – Κάρτα Πολιτισμού» (βλέπε http://www.hch.culture.gr/newtypo/fileadmin/docs/dt_09_12_21.pdf ).

Οι κάτοχοι της Κάρτας Πολιτισμού έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου ή εισόδου με σημαντική έκπτωση σε πολιτιστικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και σε ιδιωτικούς φορείς. Στους κατόχους της Κάρτας Πολιτισμού παρέχεται δωρεάν είσοδος σε όλα τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, μειωμένο εισιτήριο σε ιδιωτικά μουσεία, σπήλαια, θέατρα και κινηματογράφους, καθώς και εκπτώσεις σε βιβλιοπωλεία και μουσικές σκηνές που περιλαμβάνονται στο δίκτυο συνεργαζομένων φορέων (βλέπε http://www.hch.culture.gr/newtypo/index.php?id=103).

Οι δικαιούχοι της Κάρτας Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων και οι πολύτεκνοι, μπορούν να την αποκτήσουν κάνοντας αίτηση σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βλέπε http://www.hch.culture.gr/newtypo/index.php?id=159).

ΠΗΓΗ: ΑΣΠΕ


Αρέσει σε %d bloggers: