Κάρτα εκπτώσεων από τον δήμο Βύρωνα

Την ίδια ώρα  που όλοι ζητούν από τους Έλληνες  να κάνουν υπομονή και να θυσιάσουν  τα εισοδήματά τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, ο δήμος Βύρωνα ακολουθεί άλλη τακτική. Βρίσκεται στο πλευρό των  δημοτών του και στο πλαίσιο  του Τοπικού Συμφώνου Αλληλεγγύης, εφαρμόζει το πρόγραμμα «Στηρί-Ζω» που έχει ως στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά ταυτόχρονα και τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.
 
Δικαιούχοι  του προγράμματος «Στηρί-ΖΩ» είναι  οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οι άποροι και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Όσοι δηλώνουν συμμετοχή, προμηθεύονται την Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους από 200 και πλέον επιχειρήσεις του Βύρωνα, με σημαντικές εκπτώσεις που ξεκινούν από 10%.
 
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος στους  δικαιούχους αλλά και τους επιχειρηματίες της πόλης, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος  Χάρδαλιας, παρέδωσε, συμβολικά, τις  δύο πρώτες κάρτες, ενώ ήδη έχουν εκδοθεί άλλες 22.
 
Αλλά και  η ανταπόκριση των νέων επιχειρηματιών του Βύρωνα στο κάλεσμα του  Δημάρχου είναι εντυπωσιακή, ενώ  καθημερινά προστίθενται νέες επιχειρήσεις στον κατάλογο όσων επέλεξαν να βοηθήσουν  ουσιαστικά τους συνανθρώπους τους που  το έχουν πραγματικά ανάγκη, μέσα από το «Στηρί-ΖΩ».   
 
Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε και ο ηλεκτρονικός οδηγός byron.dimotikiagora.gr, η δημιουργία και η αξιοποίηση του οποίου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στις ηλεκτρονικές σελίδες του, μπορεί κανείς να βρει μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που εδρεύουν στο Βύρωνα με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες έτσι ώστε εύκολα κάποιος να μπορεί να τις προσεγγίσει.
 
Σημαντική βαρύτητα, ωστόσο, στον ηλεκτρονικό οδηγό δίνεται στη δυνατότητα που προσφέρει σε όσους Βυρωνιώτες αναζητούν εργασία να αναρτήσουν το βιογραφικό τους σε ένα site με εύκολη πρόσβαση από τους επιχειρηματίες της πόλης, αλλά και στους επιχειρηματίες να αναρτήσουν αγγελίες αναζήτησης συνεργατών.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (13 Οκτωβρίου 2010)


Αρέσει σε %d bloggers: