9.725 αιτήσεις μετεγγραφής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Περίπου τις 10.000, όπως αναμενόταν, έφθασε ο αριθμός των ηλεκτρονικών αιτήσεων για μετεγγραφές κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Χθες, με τη λήξη της προθεσμίας, οι αιτήσεις ανήλθαν στις 9.725 (έναντι περίπου των 7.000 πέρυσι), επιβεβαιώνοντας την αύξηση λόγω και της μεγάλης εισόδου υποψηφίων με την κατάργηση της βάσης τού 10.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Παιδείας, τη μερίδα του λέοντος όπως αναμενόταν έχουν οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι (με 5.007 και 3.224 αντιστοίχως αιτήσεις) ενώ σημαντικός αριθμός καταγράφεται σε ορφανούς και (μικρότερος) σε νεοεισαχθέντες με αδελφό/ή σε τμήμα Ιδρύματος μακριά του τόπου μόνιμης κατοικίας.

Σε ό,τι αφορά τα γεωγραφικά στοιχεία, η Αττική και η Θεσσαλονίκη έχουν τα πρωτεία (5.019 και 2.479 αντιστοίχως). Ακολουθούν οι Αχαΐα, Λάρισα, Ιωάννινα, Μαγνησία, Ηράκλειο με τριψήφιο αριθμό αιτήσεων. Οι υπόλοιποι πέφτουν στο διψήφιο.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους ενδιαφερομένους εντός των επόμενων ημερών, μετά την επεξεργασία των στοιχείων και τον απαραίτητο έλεγχο.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010)


Αρέσει σε %d bloggers: