«Παράθυρο» για τη «βελτίωση» των ορίων οικογενειακού εισοδήματος -πέραν των 40.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας συζητήθηκε σε κοινή συνεδρίαση των ΚΤΕ Υγείας και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ

«Παράθυρο» για τη «βελτίωση» των ορίων οικογενειακού εισοδήματος -πέραν των 40.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα- που θα επιτρέπει την απόδοση του επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων, υπήρξε στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων (ΚΤΕ) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, υπό την αίρεση ότι το όλο ζήτημα θα συζητηθεί με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στη σημερινή συνεδρίαση των ΚΤΕ, η κοινή σύγκληση της οποίας αιτιολογείται λόγω της ύπαρξης μονάδων Υγείας ασφαλιστικών ταμείων που «περνούν» στο ΕΣΥ, συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές υποδέχθηκαν θετικά το νομοσχέδιο, με την κριτική τους να εστιάζεται κυρίως στις καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά το «άνοιγμα» του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

Θετικά επίσης υποδέχθηκαν οι βουλευτές τα θέματα για τις προμήθειες των νοσοκομείων και τον Οργανισμό Παροχών Υγείας, καθώς και το ζήτημα της συγχώνευσης νοσοκομειακών μονάδων, ζητώντας όμως την εκτενή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος μαζί τους, καθώς και την αξιολόγηση των διοικητών. Τέλος, στη συνεδρίαση των ΚΤΕ συζητήθηκε και το θέμα της μη μετακίνησης ενός αγροτικού ιατρού από τη θέση του, έως ότου παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης του. Στη σημερινή συνεδρίαση των ΚΤΕ συμμετείχαν ο υπουργός και υφυπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Τιμοσίδης, αντίστοιχα, καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Γ. Μηλιώνης/Ν. Λιονάκης

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010)


Αρέσει σε %d bloggers: