Μήνυμα Παπούλια για πολύτεκνους

Μήνυμα στην κυβέρνηση και ειδικά στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών να αφουγκραστούν τα προβλήματα των πολυτέκνων εν μέσω κρίσης έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Ανώτατη Ομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

«Θα ήθελα να ήταν άλλες οι συνθήκες. Να μην έρχεστε εδώ με αιτήματα που είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν και για τα οποία και εγώ μαζί σας όσο μπορώ -παρόλο που τα πράγματα είναι δύσκολα – θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη» και σημείωσε με νόημα ότι «πιστεύω οι αρμόδιοι υπουργοί να καταλάβουν, όπως καταλαβαίνω και εγώ, το πρόβλημα το δικό σας, όπως το ζείτε εσείς». Μάλιστα ο κ. Παπούλια αναρωτήθηκε «αν δεν στηρίξουμε εσάς- τους πολυτέκνους- τι παράδειγμα δίνουμε, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των πολυτέκνων τόνισε ότι σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία «μετά από 13 χρόνια ξαναβγαίνουμε στους δρόμους, διότι περικόπτονται τα επιδόματα και στις πολύτεκνες οικογένειες, σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, ή μάλλον πεθαίνει ταχύτερα απ’ ότι θα έπρεπε».

Οι πολύτεκνοι πάντως έθεσαν και το θέματα που δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό όπως οι περιπτώσεις γονέων εκπαιδευτικών που απαγορεύεται να κάνουν μεταγραφή ώστε να βρίσκονται μαζί με τις οικογένειες τους. «Έχουμε περιπτώσεις όπου ο ένας υπηρετεί στη Σπάρτη για παράδειγμα, ο άλλος βρίσκεται στην Κομοτηνή και το σπίτι και τα παιδιά τους βρίσκονται στην Πάτρα. Και τα παιδιά που σπουδάζουν επίσης, δεν μεταγράφονται πλέον στον τόπο κατοικίας τους», ήταν ένα από τα παραδείγματα που είπαν με παράπονο οι πολύτεκνοι στον πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δ. Αλειφερόπουλος

ΕΘΝΟΣ (15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010)


Αρέσει σε %d bloggers: