ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Μείωση των τελών για απόρους και άτοµα µε ειδικές ανάγκες

Μηδενική αυξηση στα ανταποδοτικά τέλη αποφάσισε χθες το Δηµοτικό Συµβούλιο Αθηναίων, ενώ διευρύνονται οι κατηγορίες πληθυσµού που δικαιούνται µερικής ή ολικής απαλλαγής από την καταβολή τελών. Για πρώτη φορά προβλέπεται µείωση κατά 50% των τελών για 7.000 απόρους, 11.000 άτοµα µε αναπηρία µε ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% καθώς και για 500 µονογονεϊκές οικογένειες.

Βάσει εισοδηµατικών κριτηρίων θα γίνεται η απαλλαγή των τελών για τρίτεκνους και πολύτεκνους, οι οποίοι µέχρι τώρα είχαν όλοι πλήρη απαλλαγή. Με το νέο καθεστώς δεν θα πληρώνουν καθόλου τέλη όσοι τρίτεκνοι έχουν ετήσιο εισόδηµα κάτω των 35.000 ευρώ, ενώ αντιστοίχως για τους πολύτεκνους το εισοδηµατικό όριο είναι κάτω των 43.000 ευρώ εάν έχουν τέσσερα παιδιά, 49.000 ευρώ εάν έχουν πέντε παιδιά και αυξάνεται αναλογικά βάσει του αριθµού των τέκνων.

Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση µεταξύ του δηµάρχου Γιώργου Καµίνη και του επικεφαλής της µείζονος αντιπολίτευσης Νικήτα Κακλαµάνη, µε αφορµή τη συζήτηση για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στον Δήµο για τα έτη 2003-2010. Η κόντρα ξέσπασε όταν ο κ. Κακλαµάνης ζήτησε να γίνει προσφυγή του Δήµου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο κατά του υπουργείου Εσωτερικών, µε αίτηµα την καταβολή 38 εκατ. ευρώ που δεν αποδόθηκαν από τους θεσµοθετηµένους πόρους. Σε αντίθετη περίπτωση απείλησε µε µήνυση τη δηµοτική αρχή για απιστία περί τη διοίκηση σε βαθµό κακουργήµατος. Για ολισθηρό δρόµο και για ποινικοποίηση των σχέσεων συµπολίτευσης και αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Κακλαµάνη ο δήµαρχος Αθηναίων.

ΤΑ ΝΕΑ (Παρασκευή, 18/2/2011)


Αρέσει σε %d bloggers: