Τέλος στα επιδόματα πολυτέκνων-τριτέκνων για εισοδήματα άνω των 55.000 ευρώ

Τέλος στα επιδόματα πολυτέκνων και τρίτεκνων οικογενειών με ετήσιο εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ βάζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με νέα ρύθμιση που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Παράλληλα, στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται αύξηση του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ανά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το τέταρτο.

Εξάλλου, με άλλη νομοθετική αλλαγή, καθορίζονται νέοι όροι και προϋποθέσεις σχετικά με τις υιοθεσίες και τις ανάδοχες οικογένειες.

Ο υπουργός Υγείας, έδωσε έμφαση στην αναμόρφωση του ΕΣΥ, ενώ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας για απολύσεις νοσηλευτών από νοσοκομεία, στο πλαίσιο εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας. «Όχι μόνο δεν απολύουμε αλλά αντίθετα εμείς προσλαμβάνουμε νοσηλευτικό προσωπικό», τόνισε και επιτέθηκε σε όσους επιμένουν με ‘λόγια του αέρα’, όπως είπε, «στη διασπορά αυτής της ψευδούς και συκοφαντικής φήμης».

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα σε πανεπιστημιακούς γιατρούς σε όλη τη χώρα, να μπορούν να εργάζονται δύο φορές την εβδομάδα στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Στην απόφαση αυτή, όπως ανέφερε, κατέληξε μετά από πολύμηνη συζήτηση και συνεργασία που είχαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ (28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011)


Αρέσει σε %d bloggers: