Δεν αυξάνονται τα τέλη στο δήμο Αθηναίων

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού τόσο για τις οικίες όσο και για τους επαγγελματικούς χώρους, αποφάσισε για μία ακόμη χρονιά το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, ο δήμος προτίθεται να επιβάλει δημοτικά τέλη σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς που εδρεύουν στην πρωτεύουσα. Τα έσοδα από την απόφαση αυτή αναμένεται να ανέλθουν σε δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ειδικότερα, ο οικιακός συντελεστής των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2012 παραμένει στα 1,65 ευρώ το τ.μ, ενώ για επαγγελματικούς χώρους ο συντελεστής παραμένει στα 6,5 ευρώ το τ.μ. Διατηρείται εξάλλου η υφιστάμενη πρόβλεψη για απαλλαγή των τριτέκνων και πολυτέκνων ανάλογα με το εισόδημα, καθώς και η μείωση 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τους άπορους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα ΑΜΕΑ με αναπηρία πάνω από 80%.

Δαπάνες
Ο δήμος πάντως θα επιδιώξει μεσοπρόθεσμα μείωση των δαπανών για τέλη καθαριότητας και φωτισμού με την κατάργηση της απαλλαγής των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών που εδρεύουν στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων των καταστημάτων με τραπεζοκαθίσματα, διατηρούνται στην πλειοψηφία τους όπως ισχύουν, ενώ προωθούνται και μειώσεις από 10% έως και 50%, σε περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση Το ανώτατο ποσοστό μείωσης προβλέπεται για την πλατεία Βικτωρίας, ενώ κατά 30% μειώνονται τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Συντάγματος καθώς και στη Φ. Νέγρη.

Ηλίας Μπενέκος

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ (25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011)


Αρέσει σε %d bloggers: