Στήριξη από την Εκκλησία σε φτωχούς πολύτεκνους

Πρόγραμμα στήριξης σε 260 πολύτεκνες οικογένειες με 1480 προστατευόμενα μέλη και 961 παιδιά που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας εκπονεί ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή».  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διανομή δεμάτων τροφίμων που θα πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα –Τρίτη- ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος  Β’.

Σε  συνάντηση  που είχε ο Αρχιεπίσκοπος  με τον  Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών κ. Βασίλειο Θεοτοκάτο (& Πρόεδρο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων),  τον Διευθυντή της ΕΠΑ κ. Χαράλαμπο Παύλο ( & Διευθυντή της ΑΣΠΕ) και μέλη της ΕΠΑ , δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθεί για τις ελλείψεις των πολυτέκνων και τις ανάγκες τους.

Παρουσία  του Αρχιεπισκόπου και στελεχών της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών, ο  Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής»  κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, παρουσίασε τους τρόπους εφαρμογής του προγράμματος «Η Αποστολή για τους πολύτεκνους», με σκοπό την ενίσχυση πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλό έως μηδαμινό εισόδημα και πολλά προστατευόμενα μέλη.

Ο Μακαριώτατος  χαρακτηριστικά τόνισε την αναγκαιότητα  της στήριξης των πολυτέκνων  και εξήρε την προσπάθεια της  «Αποστολής» ν’ αναλάβει την  κάλυψη των αναγκών με  τρόφιμα  σε πολύτεκνες οικογένειες.  «Η  Εκκλησία έχει στην αγκαλιά  της τους πολύτεκνους και είναι  περήφανη όταν υπάρχουν οικογένειες  όπως αυτές που δίνουν το  παράδειγμα αλλά αποτελούν και  στολίδι που κοσμεί το θεσμό  της οικογένειας. Στις δύσκολες  συνθήκες που επικρατούν οι  πολύτεκνες οικογένειες έχουν  ανάγκες και υποχρεώσεις που  αδυνατούν οι περισσότερες ν’  ανταπεξέλθουν. Με τη συμβολή της «Αποστολής» θα υπάρξει ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση σ΄αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά που πρέπει να μεγαλώσουν σ΄ένα ισορροπημένο, υγιές περιβάλλον οικογενειακό χωρίς βασικές ελλείψεις διαβίωσης». Τελειώνοντας ευχήθηκε σε όλους για τη συνεργασία αυτή που μας τιμά και μας κάνει να νιώθουμε και εμείς ως Εκκλησία μια «πολύτεκνη οικογένεια» με προστατευόμενα μέλη που θα δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας με αγάπη πίστη και αφοσίωση.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΑ κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος ανέφερε «Μακαριώτατε ως ΑΣΠΕ και  ιδιαιτέρως ως ΕΠΑ που αφορά αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και εσάς και τους συνεργάτες σας  διότι συνεχίζετε πιστός στη παράδοση της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας που στάθηκε στις δύσκολες στιγμές  στους αδύνατους. Υπάρχουν οικογένειες  με οκτώ παιδιά που ζουν με δύο χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Αυτό το πρόγραμμα της  «Αποστολής» που βασίζετε στη  θυσία σας θ΄ ανακουφίσει οικογένειες που οι γονείς έχασαν τη δουλειά τους και έχουν πολλά παιδιά. Το παράδειγμα σας εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς , είναι χρέος όλων μας να υπάρχει συνέχεια σ΄ αυτό το έθνος».

Ο κ. Δήμτσας  στις δηλώσεις του ανέφερε ότι  « η «Αποστολή»  στέλνει μήνυμα ελπίδας στη χώρα  όπως κάθε φορά αποτυπώνοντας ίχνη αγάπης στην ελληνική κοινωνία  με σημείο αναφοράς την  ελληνική οικογένεια και με περίσσια στοργή την πολύτεκνη οικογένεια. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο το γκρίζο που κάποιοι μας δείχνουν. Είναι  η δύναμη και το χαμόγελο των παιδιών  της.  Είναι αναμφίβολο ότι οι πολύτεκνοι είναι το ευαίσθητο κομμάτι  της κοινωνίας μας, που χρήζει ουσιαστικής βοήθειας και στήριξης. Είναι το παράδειγμα για τον καθένα μας που δημιουργούμε ή θέλουμε  να δημιουργήσουμε οικογένεια, ότι  τα παιδιά είναι η πηγή που αντλείς  αστείρευτη δύναμη να ελπίζεις και  να παλεύεις τη ζωή. Είναι η χαρά και η ελπίδα του αύριο, η συνέχεια και η εξέλιξη από το σήμερα, είναι το φως που φωτίζει τη πορεία μας και δημιουργεί τα εχέγγυα  για μια δημιουργική και γεμάτη ζωή. Είμαστε ευτυχείς που θα είμαστε  αρωγοί στην καθημερινότητα αυτών των  ανθρώπων, ο δικός μας αγώνας εξίσου δύσκολος, με κίνητρο όμως το χαμόγελο την ανακούφιση αυτών των οικογενειών  θα υπερβούμε τον εαυτό μας  και θα προσφέρουμε τα μέγιστα. Δεν είναι η πρώτη φορά».

«Μακαριώτατε αναλαμβάνουμε έχοντας την ευχή σας,  ν’ ελαφρύνουμε λίγο το σταυρό που σηκώνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εξασφαλίζοντας σε μηνιαία βάση καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους τη παροχή δεμάτων με τρόφιμα ανά οικογένεια ανάλογα με τις ανάγκες τους. Σήμερα οι πολύτεκνοι αποκτούν ακόμη ένα σύμμαχο στην προσπάθεια να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους. Εγγυητής της προσπάθειας αυτής η όρεξη, ο ζήλος  και η αγάπη μας να διακονούμε το έργο Σας». 

Συγκινητική η δήλωση της πολύτεκνης μητέρας  κ. Μαρίας Μπαϊραμίδη, η οποία ανέφερε  «δεν το πιστεύαμε ότι κρίση θα χτυπήσει την ελληνική οικογένεια αλλά δυστυχώς ήρθε και χτύπησε τη πόρτα μας, υπάρχουν οικογένειες με αξιοπρέπεια που δυσκολεύονται να ζητήσουν βοήθεια».  Η πολύτεκνη μητέρα που βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή με τα οκτώ παιδιά της, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πρωτοβουλία της «Αποστολής» και τη στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες που υποφέρουν από την οικονομική κρίση».

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012)

8 Σχόλια to “Στήριξη από την Εκκλησία σε φτωχούς πολύτεκνους”

 1. Gestalt Posts (αν μου ξαναστειλετε μηνυμα θα μαθετε με εξωδικο το ονομα μου ολοκληρο) Says:

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ, ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΕ ΜΕ SMS ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ, ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ EMAIL ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ. ΑΡΚΕΙ…!!! ΑΙΣΧΟΣ

  Μου αρέσει!

  • Administrator Says:

   Αγαπητέ κύριε/κυρία,

   Προφανώς έχετε κάνει κάποιο λάθος γιατί από τη σελίδα μας δεν στέλνονται ούτε SMS, ούτε διαφημίσεις. Υπάρχουν και άλλες σελίδες για τους πολύτεκνους με παρεμφερή ονομασία, παρακαλώ ελέγξτε προσεκτικότερα (το δικό μας site είναι politeknoi.gr – με i (ιώτα). Θα μπορούσατε να μας αποστείλετε το κείμενο ενός από τα SMS που λάβατε; Σίγουρα δεν έχει σταλεί από εμάς! Δεν υπάρχει αριθμός τηλεφώνου; Στείλτε το μας υπό μορφή σχολίου όπως μας στείλατε και το πρώτο σας μήνυμα.

   Ευχαριστούμε,
   http://www.politeknoi.gr
   Web Administrator

   Μου αρέσει!

 2. Gestalt Posts (αν μου ξαναστειλετε μηνυμα θα μαθετε με εξωδικο το ονομα μου ολοκληρο) Says:

  Υπαρχει αριθμος τηλ. κι ειναι δικος σας 2610318220 ! Ορίστε και το μήνυμα: «Εκδρομή 3ημερη Παλαιρος, Λευκαδα. Κερουαζιερα στα γυρω νησια. Δυο διαν/σεις σε ξενοδ. 4 αστερων με ημ/φη απο 27/7 εως 29/7 με 95 ε το ατομο. Τηλ. 2610 318220. Επικοινωνια πρωι.» Εψαξα και βρηκα που αντιστοιχει αυτο το τηλ. και σε ποια διευθυνση ειναι (Σαχτουρη 34, 26222 Πατρα – Συλλογος Πολυτεκνων Πατρας). Γιατι στο site σας δεν υπαρχουν στοιχεια επικοινωνιας? Θα επικοινωνησω με την εταιρια hosting σας, την wordpress, την cosmote και καθε αλλον που ενδιαφερεται να αγοραζει με sms κρουαζιερες και διαφορα αλλα καλουδια… ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ??? Επιφυλάσσομαι νομικα για τα περαιτέρω. Αν δεν ειστε εσεις μπλεγμενοι, πως αφηνετε εναν ΑΘΛΙΟ διαφημιστη να σας κανει τοσο κακο? Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα και δε θα τα αφησω ετσι….

  Μου αρέσει!

  • Administrator Says:

   Σας ευχαριστούμε για την απάντηση σας. Λυπάμαι αλλά δεν έχουμε καμία σχέση με το τηλέφωνο που αναφέρετε, ούτε με την ταχυδρομική διεύθυνση, ούτε με το Σύλλογο Πολυτέκων Πάτρας. Πάντως και εγώ στη θέση σας θα ήμουν εκνευρισμένος αν λάμβανα διαφημιστικά SMS. Πάντως σας επαναλαμβάνω δεν έχουμε καμία σχέση. Πώς προκύπτει από τα στοιχεία που μας λέτε ότι σας έχουν σταλεί από εμας; Μακάρι να βρείτε κάποια άκρη γιατί και εγώ εκνευρίζομαι όταν μου στέλνουν διαφημιστικά SMS και τους ζητάω να με διαγράψουν αμέσως! Καλή τύχη.

   Web Administrator
   http://www.politeknoi.gr

   Μου αρέσει!

 3. Gestalt Posts (αν μου ξαναστειλετε μηνυμα θα μαθετε με εξωδικο το ονομα μου ολοκληρο) Says:

  Αν λοιπον εχω κανει λαθος ειναι γιατι ως επικεφαλιδα χρησιμοποιουν το ονομα σας POLITEKNOI (στα λατινικα οπως το αναγραφω) και εκμεταλλευονται κι εσας και τον πονο σας. Εν πασει περιπτωσει, αν εχω κανει λαθος, ειμαι στη διαθεση σας και για να σας ζητησω ενα μεγαλο συγγνωμη αλλα και για να σας προτρέψω να ασχοληθειτε με καποιους που αντι να ενδιαφερονται για τους πολυτεκνους, χρησιμοποιουν συλλογους, ανθρωπους και καταστασεις για ωμο κερδος…. ΝΤΡΟΠΗ

  Μου αρέσει!

 4. Gestalt Posts (αν μου ξαναστειλετε μηνυμα θα μαθετε με εξωδικο το ονομα μου ολοκληρο) Says:

  Kαταλαβετε το. Χρησιμοποιουν το ονομα σας και το έργο σας. POLITEKNOI. Με λατινικα και με Ι αντι του ορθου Υ. Πρωτη μου δουλια ηταν να ψαξω το «politeknoi» στο δικτυο. Επεσα πανω σας. Αν εχω κανει λαθος ζητω ταπεινα συγγνωμη. Εσας ομως δε σας νοιαζει το ολο θεμα? Ειναι αυτος ενας πραγματικος συλλογος πολυτεκνων? Με τετοια πρακτικη? Με κρουαζιερες? Εσεις συμφωνειτε με κατι τετοιο? Πως τα στοιχεια αυτα (τηλεφωνο) τα παρουσιαζει η συνομοσπονδια σας, χωρις ελεγχο? Οποιος θελει δηλ. κανει συλλογο και «κοβει» χρημα στο ονομα πονεμενων ανθρωπων?

  Μου αρέσει!

  • Administrator Says:

   Δεκτή η συγγνώμη σας! Και βέβαια μας νοιάζει αλλά εμείς δεν το είχαμε ανακαλύψει. Πρώτη φορά το ακούμε από εσας σήμερα. θα το ψάξουμε και μεις. Όμως μιας και αναφερθήκατε στο Σύλλογο Πολυτέκνων Πάτρας που έχετε και το τηλέφωνό τους, μήπως θα έπρεπε να ενημερώσετε και αυτούς; Εμεις δεν είμαστε κάποιος σύλλογος. Είμαι ένας πολύτεκνος ιδιώτης που αποφάσισα πριν λίγα χρόνια να κάνω ένα blog (mirroring σε web page) και κατά κύριο λόγο δημοσιεύω άρθρα από τα ΜΜΕ που έχουν ειδήσεις για τους πολύτεκνους ώστε να ενημερώνονται για θέματα που τους απασχολούν. Και αυτό είναι όλο.

   Μου αρέσει!

 5. Gestalt Posts Says:

  Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους (πριν γράψω στο blog σας) χωρίς επιτυχία. Να σας πω την αλήθεια, του καθενός ο νους θα ακολουθούσε αντίστοιχη διαδρομή). Το όνομα βλέπετε με την ιδιομορφία της γραφής παραπέμπει σε εσάς (δε θέλω να σας τρομάξω, αλλά αυτό και το αντιλαμβάνονται και το χρησιμοποιούν εσκεμμένα «τα παιδιά από την πάτρα»). Καταλαβαίνω ότι αδίκως σας επιτέθηκα, σας ξαναζητώ ΣΥΓΓΝΩΜΗ και σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλό κουράγιο στο «έργο» που έχετε αφιλοκερδώς αναλάβει. Αν, βλέπετε, έκανα τον κόπο πρώτα να περιδιαβώ το blog σας θα προλάβαινα τις «ορμές» μου μιας και πέρα του ότι είναι φιλικό και καθαρό, αποπνέει και μια σοβαρότητα που θα διέλυε τις όποιες υποψίες μου. Να είστε καλά…

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.


Αρέσει σε %d bloggers: