Απαλάσσονται οι πολύτεκνοι από χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

newego_LARGE_t_1101_53843729_type11885Απαλλάσσει – και μάλιστα αναδρομικά από τις 9 Απριλίου 2012 – τους πολύτεκνους και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, που ήδη ισχύουν το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής.

Το υπουργείο προχώρησε στις διευκρινήσεις αυτές ύστερα από δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο, που αναφέρονται σε αυξήσεις στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η απαλλαγή των πολύτεκνων και των δικαιούχων ΚΟΤ από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας προβλέπεται σε ειδική διάταξη που περιέλαβε το υπουργείο στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για την «διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις».

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα τιμολόγια ρεύματος της χαμηλής τάσης που αφορούν κυρίως τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και αρκετές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση θα επιδιώξει οι αυξήσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες, μεταξύ 10 – 11%, ενώ δεν αποκλείεται τελικά το ποσοστό της αύξησης να είναι μονοψήφιο.

Θα τεθούν σε ισχύ αναδρομικά από 1/1/2013, θα εφαρμοστούν σε τρεις δόσεις και τίποτα δεν αποκλείει από 1ης Ιουλίου, που τα τιμολόγια χαμηλής τάσης απελευθερώνονται, η ΔΕΗ να ζητήσει και νέες αυξήσεις, αφού αυτή είναι η τελευταία φορά που αποφασίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις τιμές του ρεύματος.

Εντός των ημερών πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί και η τελική απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση τέλους υπέρ των ΑΠΕ, το οποίο επίσης βαρύνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΠΗΓΗ: www.e-go.gr (3.1.2013)


Αρέσει σε %d bloggers: