Απαλλάσσονται οι πολύτεκνοι από τον φόρο πολυτελείας ΙΧ

imagesΑλλαγές θα πρέπει να αναμένονται στον φόρο πολυτελείας για τα ΙΧ πολυτέκνων σύμφωνα με την τελευταία τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη αποκαλύπτωντας πως πρόθεση είναι να καταργηθεί για τις πολυμελείς οικογένειες. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το μέτρο είναι άδικο και δεν φέρνει ουσιαστικά έσοδα στο Δημόσιο.

Βάσει πάντως των στοιχείων που παρουσίασε ο Υπουργός, τα έσοδα του δημοσίου μειώνονται από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που καταβάλλουν φορολογούμενοι με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά.

Για το 2013 ανήλθαν στα 2,1 εκατ ευρώ ενώ το 2014 υποχώρησαν στο 1,6 εκατ ευρώ. «Αντί ο νόμος να δίνει κίνητρα και ενισχύσεις στους πολυτέκνους, τους επιβαρύνει και στερεί έσοδα από το κράτος», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ενώ σημείωσε ότι ο νόμος που ισχύει ψηφίστηκε το 2013 και «δυστυχώς αναγκαζόμαστε ακόμη να τον υλοποιούμε», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.

ΠΗΓΗ: Σοφοκλέους in (11.01.2016)

Ετικέτες: , , , , , , ,


Αρέσει σε %d bloggers: