Τι θα γίνει με τον φόρο πολυτελείας ΙΧ πολυτέκνων;

poluteknoiΕπίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του φόρου πολυτελείας στα Ι.Χ. των πολυτέκνων κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης, προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο. Συγκεκριμένα:

«Είναι γνωστό σε όλους μας, πως η χώρα μαστίζεται κυριολεκτικώς από υπογεννητικότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία μας εν γένει. Οι πολύτεκνοι, αποτελούν μια ομάδα του πληθυσμού οι οποίοι αφενός συμβάλλουν αποφασιστικά στη διατήρηση των δομών της ελληνικής οικογένειας και αφετέρου αντιστέκονται σθεναρά στη λαίλαπα της κρίσης, δίνοντας το παράδειγμα και στους υπόλοιπους.

Εντούτοις, εσείς θεωρείτε σωστό και αρμόζον, αυτοί να καταβάλλουν φόρο πολυτελείας για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους. Θα μπορούσατε ακόπως να διαπιστώσετε, πως ακριβώς επειδή η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, αδυνατούσε να καταβάλλει τον αναλογούντα φόρο, πάρα πολλοί εξ’ αυτών υποχρεώθησαν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, με συνέπεια πέραν της προφανούς οικογενειακής τους δυσλειτουργίας, αλλά και τη μείωση των εσόδων του κράτους.

Διερωτώμαι για ποιο λόγο, θα πρέπει και για αυτή την περίπτωση να βρείτε ισοδύναμα και πόση αναλγησία προτίθεστε να δείξετε, εξαντλώντας την υπομονή και τις δυνατότητες αυτής της ευπαθούς και τόσο πολύτιμης μερίδας συμπολιτών μας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός Οικονομικών:

Τι προτίθεται να κάνει αναφορικά με το εν λόγω θέμα, την κατάργηση δηλαδή του φόρου πολυτελείας αναφορικά με την καταβολή φόρου πολυτελείας για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους».

ΠΗΓΗ: Ελευθερία Λαρίσσης

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Αρέσει σε %d bloggers: