Αύριο Παρασκευή η καταβολή των επιδομάτων του ΟΓΑ – Ποιοι θα πληρωθούν

OGA2Ο ΟΓΑ με ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι θα πληρώσει το επίδομα τέκνων και τα πολυτεκνικά επιδόματα την Παρασκευή σε δικαιούχους του 2015 που εκκρεμεί η πληρωμή τους.

Οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν ανέρχονται σε 36.491. Ποιοι είναι όμως οι «τυχεροί» που θα πληρωθούν. Ειδικότερα η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι Tην Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 θα καταβληθούν σε 36.491 δικαιούχους Οικογενειακά Επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) εκκρεμών αιτήσεων (A21) του έτους 2015, που επεξεργάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που θα λάβουν το επίδομα τέκνων και τα πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ. Όσοι έκαναν αίτηση έως 15 Ιανουαρίου και κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους είχαν ζητηθεί έως τον Νοέμβριο. Ουσιαστικά πρόκειται για παλαιές αιτήσεις που ήταν σε εκκρεμότητα. Επίσης εκκρεμούν ακόμη περίπου 50.000 αιτήσεις που έγιναν έως 15 Ιανουαρίου και δεν έχουν εκκαθαριστεί και θα πρέπει να περιμένουν έως την επόμενη πληρωμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες έως τις 20 Απριλίου θα δοθεί και η προκαταβολή για τα επιδόματα του 2016. Την προκαταβολή θα λάβουν όσοι έχουν λάβει τα επιδόματα πέρσι και δεν θα απαιτηθεί αίτηση Α21 μαζί με την φορολογική δήλωση. Οι νέοι αιτούντες θα πρέπει να περιμένουν την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων που εικάζεται σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη να ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου και να ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές της Παρασκευής ανέρχεται στο ποσό των 24.007.554 €.

Χρήσιμες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου υπάρχει η ένδειξη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, στην ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», στο πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (11.03.2016)

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Αρέσει σε %d bloggers: