Πότε θα πληρωθούν τα υπόλοιπα και η Β’ δόση για τα Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ

020316085010_0177Δεν αναμένεται να καλυφθεί το δεύτερο μισό της α’ δόσης για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ πριν από την επόμενη καταβολή τους, που είναι προγραμματισμένη για την περίοδο 20-31 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό του ΟΓΑ, που προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, με τις εκταμιεύσεις που γίνονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί η α’ δόση οικογενειακών επιδομάτων, πριν από την επόμενη καταβολή τους.

Ο ΟΓΑ προτίθεται όμως, να αξιοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων Α21 που θα υποβληθούν, μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα καταβληθούν ταυτόχρονα το υπόλοιπο της α’ δόσης, αλλά και η β’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων.

Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η δημόσια δαπάνη, σε μια περίοδο ξεκάθαρης οικονομικής στενότητας. Υπενθυμίζεται ότι, η καταβολή της α’ δόσης έγινε στις 22 Απριλίου, μόνο κατά το ήμισυ, για περίπου 701.000 δικαιούχους, αφού εκταμιεύθηκαν τα 70, από τα 140 εκατ ευρώ, που έπρεπε. Στην περίπτωση που υποβληθούν έγκαιρα τα έντυπα Α21, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ πρόκειται να εγκρίνουν όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, στις οποίες θα πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης.

Σημειώνεται ότι τα οικογενειακά επιδόματα είναι το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Βασίλης Αγγελόπουλος

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Ετικέτες: , , , , , , , , ,


Αρέσει σε %d bloggers: