Το 15% των θέσεων στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτεται από άτομα με αναπηρίες – Μειώνεται το ποσοστό των πολυτέκνων

c24da712ade826cbac7cf59ff1f9f045_xl θα έρθει σύντομα στη Βούλη στο οποίο θα ενταχθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία το 15% των θέσεων μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα καλύπτεται από άτομα με αναπηρίες.

Την είδηση αυτή την έδωσε πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας. Σε σημερινό της δημοσίευμά η Εφημερίδα των Συντακτών δίνει την πληροφορία ότι το 10% των θέσεων θα καλύπτεται απο άτομα με αναπηρία με ποσοστό τουλάχιστον 50% ενώ το 5% από μέλη οικογενειών με αναπηρία 67% και άνω.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναπηρία να έχει διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΚΕΠΑ.

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του αναπηρικού κινήματος καθώς μέχρι στιγμής το δημόσιο δέχονταν άτομα με αναπηρίες σε ποσοστό 5%.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, μειώνονται τα ποσοστά τριτέκνων και πολυτέκνων στη διεκδίκηση θέσεων στο δημόσιο. Οι πολύτεκνοι από 20% πηγαίνουν στο 15% ενώ μείωση 3% θα έχουμε για τους τρίτεκνους. Το ποσοστό συμμετοχής όλων των ειδικών κατηγοριών αυξάνεται από 47% στο 52%, όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ που επικαλείται πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: ipaideia.gr

 

Ετικέτες: , , , , , ,


Αρέσει σε %d bloggers: