Παυλόπουλος: Υποχρέωση του κράτους να προστατεύει την πολύτεκνη οικογένεια

pavlopoulos-2Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει την πολύτεκνη οικογένεια, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους, αλλά και τη σημασία της οικογένειας στην αποτροπή της ρήξης του κοινωνικού ιστού.

«Η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας συνιστά –κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ.2 του Συντάγματος- υποχρέωση του Κράτους. και η υποχρέωση αυτή, πάντα κατά το Σύνταγμα, κατοχυρώνει, αντιστοίχως, στην πολύτεκνη οικογένεια δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

pavlopoulos-3«Είναι πρωτίστως η οικογένεια – και ιδίως η πολύτεκνη οικογένεια – η οποία έχει αποτρέψει ως τώρα την ρήξη του κοινωνικού ιστού μέσα στη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τον τόπο μας και το λαό μας. Αυτές οι δύο επισημάνσεις αρκούν αφενός για να καθορίσουν το μέτρο ευθύνης όλων μας απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια. Και, αφετέρου, για να δώσουν την δέουσα απάντηση σ’όσους υποτιμούν την ανάγκη στήριξης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, κυρίως υπό τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες», υπογράμμισε ακόμη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr (6.11.2016)

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , ,


Αρέσει σε %d bloggers: