Επιστολή Ν. Κακλαμάνη στον Πρόεδρο της Βουλής για το δημογραφικό

nikitas-kaklamanis-463Σύσταση διακομματικής επιτροπής ζητά ο αντιπρόεδρος της Βουλής

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα κρούει ο Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ Νικήτας Κακλαμάνης. Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο κ. Κακλαμάνης ζητά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα, ζήτημα εθνικών διαστάσεων, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί μακρόπνοα σχέδια δράσης.

Ο κ. Κακλαμάνης υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν το Ελληνικό Κοινοβούλιο είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη διερεύνηση τρόπων διαχείρισης του δημογραφικού και την εξεύρεση προτάσεων επίλυσής του, μέσω της σύστασης το έτος 1991 της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και τη διατύπωση προτάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

«Η συγκεκριμένη Επιτροπή συνεστήθη με την υπ΄αριθμ. 6355/4101 Απόφαση της Βουλής της 25ης Νοεμβρίου 1991 μετά από πρόταση του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και κατέληξε ύστερα από δώδεκα συνεδριάσεις και ακροάσεις φορέων στο Πόρισμα της 10ης Φεβρουαρίου 1993, που περιείχε συνεκτικές και συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις. Ωστόσο, δεκατρία χρόνια μετά το ζήτημα παραμένει επίκαιρο, όμως πολλά από τα συμπεράσματα και τις προτάσεις εκείνης της εποχής χρειάζεται να αναθεωρηθούν υπό το φως των νεότερων εξελίξεων» αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Ετικέτες: , , , , , , , , ,


Αρέσει σε %d bloggers: