Αρμενία – Επεκτείνεται η χορήγηση «οικογενειακού κεφαλαίου» σε 20.000 οικογένειες για ένα έτος

in__2968_570fb6d3af8afΗ κυβέρνηση της Αρμενίας ενέκρινε απόφαση που επιτρέπει σε περίπου 20 χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες να χρησιμοποιούν το λεγόμενο «οικογενειακό κεφάλαιο» (family capital) για άλλο ένα έτος.

Ο υπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, Artem Asatryan, υπογράμμισε ότι το οικογενειακό κεφάλαιο χορηγείται σε μεγάλες οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υποθήκης, δίδακτρα και επιδοτούμενα γεωργικά δάνεια. Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθόριων κοινοτήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα και για την αγορά κατοικιών. Από την 1η Ιανουαρίου 2017, μια οικογένεια μπορεί να ξοδέψει μηνιαίως από το οικογενειακό κεφάλαιο έως και 25.000 ντραμ, (εθνικό νόμισμα της Αρμενίας, 1 ευρώ = 511,90 ντραμ).

Σύμφωνα με τον υπουργό, από την καθιέρωση του οικογενειακού κεφαλαίου το 2014, περίπου 12,2 δισ ντραμ έχουν μεταφερθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς των οικογενειών». Από το ποσό αυτό, 2,5 δισ. έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Η κυβέρνηση παρέχει ένα κατ΄αποκοπήν ποσό ύψους 50.000 ντραμ, για το πρώτο και δεύτερο παιδί. Το ύψος του επιδόματος για το τρίτο και το τέταρτο παιδί είναι 1 εκατομμύριο ντραμ (περίπου 1.950 ευρώ), ενώ 1, 5 εκατ. ντραμ (περιπου 2.930 ευρώ) καταβάλλεται για κάθε επόμενο παιδί.

Σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, οι γονείς μπορεί να λάβουν μόνον 500.000 ντραμ (περίπου 976 ευρώ) σε μετρητά από το κατ’ αποκοπή ποσό που προβλέπεται για τη φροντίδα των παιδιών. Τα υπόλοιπα χρήματα τοποθετούνται σε τραπεζικό λογαριασμό για το παιδί.

ΠΗΓΗ: Arka News Agency

Ετικέτες: , , , , , ,


Αρέσει σε %d bloggers: