Ιστολόγιο «Πολύτεκνοι»

Το ιστολόγιο «Πολύτεκνοι» δημιουργήθηκε για να παρέχει πληροφορίες και ενημέρωση για θέματα πολυτέκνων στην Ελλάδα και παράλληλα να συμβάλει κατά το δυνατόν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, των ΜΜΕ αλλά και της πολιτείας για το σημαντικό και πρωτίστως εθνικό θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

18 Σχόλια to “Ιστολόγιο «Πολύτεκνοι»”

 1. sophia Says:

  καλημερα θα ηθελα να μαθω το ποσο που δικαιουτε μητερα με 4 παιδια,γενημενα το 2001,2003,2004,2009 σημερα?

  Μου αρέσει!

 2. ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ Ν. ΗΛΕΙΑΣ Says:

  τριτεκνοι Ν. ΗΛΕΙΑΣ
  Παρακαλω να δημοσιεύσετε τα νέα στοιχεία του συλλόγου:

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ
  ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
  ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  ΒΙΛΑΕΤΗ 6 ΠΥΡΓΟΣ
  ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: 2621302351
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 6947277812
  ΑΝΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΠΟΥΚΗ ΣΟΦΙΑ 6977571968
  FAX: 2621033803
  e-mail : triteknoi_ilias@yahoo.gr

  Μου αρέσει!

 3. ΒΑΣΙΛΙΚΉ ΜΠΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Says:

  ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΕΊΜΑΙ ΜΗΤΈΡΑ ΜΕ 5 ΤΈΚΝΑ ΑΠΌ 2 ΓΆΜΟΥΣ ΓΕΝΝΗΜΈΝΑ ΤΑ ΈΤΗ 1980-1982-2000-2002-2007 ΜΟΥ ΈΔΩΣΑΝ ΔΉΘΕΝ ΤΙΜΗΤΙΚΉ ΙΣΌΒΙΑ ΣΎΝΤΑΞΗ 200 ΕΥΡΏ ΤΟ ΔΊΜΗΝΟ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΈΚΟΨΑΝ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΣΤΟΝ ΣΎΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΈΚΝΩΝ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΩΡΟΎΝ ΠΟΛΎΤΕΚΝΗ ΤΏΡΑ ΜΕ ΤΑ 3 ΑΝΉΛΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ

  Μου αρέσει!

 4. Μαρια Says:

  Εχουν δικαιωμα απαλαγης απο τη βραδυνη βαρδια οι πολυτεκνοι δημοσιοι υπαλληλοι;

  Μου αρέσει!

 5. ΕΙΡΉΝΗ Says:

  Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν η μητέρα μου η οποία είναι παιδί πολυτεκνης οικογένειας, 58 ετών σημερα παντρεμένη, δικαιούται την κάρτα πολύτεκνων και όλα τα θετικά που αποφέρει.

  Μου αρέσει!

 6. Αθανασία Says:

  Καλησπέρα είμαι μαμά τεσσάρων παιδιών και θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε πως θα βγάλω την κάρτα πολυτέκνων.. οποιον γνωστο και να ρωτησα μου ειπανε να ψαξω στο internet και δυστηχως δεν γνωρίζω και πολλά από υπολογιστές…από που να ξεκίνησω και με τι χαρτιά στα χέρια….????

  Μου αρέσει!

  • Administrator Says:

   Αγαπητή κ. Αθανασιάδου, σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την
   Ανωτάτη Συνομοςπονδια Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), Πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 22, 1ος όροφος 105 53 Αθήνα, τηλ. 210-3232513.
   Με εκτίμηση,
   Polyteknoi.gr

   Μου αρέσει!

 7. ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ Says:

  Αγαπητοί αδελφοί συγχαρητήρια για την ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα σας. Παρακαλείσθε να γράψετε ότι το άρθρο αυτό του ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ του 1993 έχει πηγή την ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ, που το πρωτοδημοσίευσε σκανάροντάς το και στη συνέχεια έγινε επεξεργασία OCR από επιστημονική ομάδα. Δυστυχώς ποτέ δεν δημοσιεύθηκε από τη Βουλή ηλεκτρονικά το πόρισμα αυτό.

  Μου αρέσει!

 8. Antigonh Says:

  Καλησπερα θα ηθελα να σας ρωτησωτο εξης: Γονεις με τεκνα που γεννηθηκαν :1969, 1970,1974,1976 και το τελευταιο τεκνο πεθανε το 1977 αποκτουν την πολυτεκνικη ιδιοτητα? Ευχαριστω!

  Μου αρέσει!

  • Administrator Says:

   Καλησπέρα, δυστυχώς δεν γνωρίζω την απάντηση στο ερώτημά σας.Καλύτερα να το απευθύνετε στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ):
   ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
   Τηλέφωνα/Phones: 210-3232513, 210-3243408
   Φαξ/Fax: 210-3255363
   Ηλεκτρονική διεύθυνση/ E-mail: info@aspe.org.gr

   Με εκτίμηση,
   Polyteknoi.gr
   Web Administration

   Μου αρέσει!

 9. Eleni Orfanidou Says:

  Καλημέρα συγχαρητήρια για την βοήθεια που προσφέρεται με την ιστοσελίδα σας! Θα ήθελα κάποια διευκρίνιση! Είμαστε τρία τεκνά(24,23,16 χρονών) και ήμαστε μονογονεική οικογένεια(άγαμη μητέρα)! Εγώ τι πρέπει να δηλώσω στην προκήρυξη που θέλω να λάβω μέρος ; Τέκνο πολύτεκνης οικογενείας ;

  Μου αρέσει!

  • Administrator Says:

   Αγαπητή κ. Ορφανίδου, σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Αναγνωρίζεται ως πολύτεκνος ο μονογονέας με τρία παιδιά, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλειά τους και είναι ο μόνος υπόχρεος για τη διατροφή τους, εφόσον τα παιδιά είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους (άρθρο 6, παρ. 2, του ν. 3454/06, ΦΕΚ Α’ 75/7-4-2006). Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και όσα έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά (67%) και άνω, ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας. (βλ. σχετικά: http://singleparent.gr/enimerosi/nomika-themata/paroxes-epidomata-kai-dikaiomata-monogonea).
   Σε κάθε περίπτωση θα σας προτείναμε να επικοινωνήσετε με την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας – ΑΣΠΕ (Πλατεία Ελευθερίας 22, 105-53 Αθήνα Τηλ. 210-3226635).

   Με εκτίμηση,

   Σπ. Διαμαντής
   polyteknoi.gr
   Web Administrator

   Μου αρέσει!

 10. Βούλα Says:

  Καλησπέρα σας.
  Θα ήθελα να ρωτήσω γονείς 5 παιδιών τα οποία από τα 5 τα 4 είναι παντρεμένα. Το πέμπτο δεν είναι παντρεμένο αλλά είναι 28 ετών μπορεί σε αιτήσεις του Οαεδ να χρησιμοποιεί την πολυτεκνία ή επειδή όλα έχουν συμπληρώσει το 25ο της ηλικίας δεν δικαιούνται χρήση της πολυτεκνίας;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  Μου αρέσει!

  • Administrator Says:

   Αγσπητή Βούλα,

   Κατ’ αρχήν σας ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Εξ όσων γνωρίζουμε μπορεί να χρησιμοποιήσει την πολυτεκνική ιδιότητα, εφ’ όσον τουλάχιστον ένας εκ τους δύο γονείς είναι εν ζωή.

   Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας – ΑΣΠΕ (Πλατεία Ελευθερίας 22, 105-53 Αθήνα Τηλ. 210-3226635).

   Με εκτίμηση,

   Σπ. Διαμαντής
   polyteknoi.gr
   Web Administrator

   Μου αρέσει!

 11. Μηνάς Ανδρουλακάκης Says:

  Χαίρετε,

  Είμαι τέκνο πολυτέκνων γονέων 4 τέκνων. Την πολυτεκνική ιδιότητα απέκτησαν οι γονείς μου το 1984, όταν γεννήθηκε ο 4ος αδελφός μου. Δυστυχώς το 2016 χάσαμε τον αδελφό αυτό και απομένουμε πλέον 3 εν ζωή τέκνα. Οι γονείς μου γνωρίζω ότι διατηρούν ισοβίως την πολυτεκνική ιδιότητα. Εμείς τα 3 εν ζωή αδέλφια διατηρούμε την ιδιότητα τέκνου πολυτέκνου για τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ;

  Ευχαριστώ

  Μου αρέσει!

  • Administrator Says:

   Αγαπητέ κ. Ανδρουλάκη,
   Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
   Αναφορικά με το ερώτημά σας, διατηρείται κανονικά την πολυτεκνική ιδιότητα.
   Με εκτίμηση,
   Σπ. Διαμαντής
   Polyteknoi.gr

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: